Zelfdoding

30 maart, 2016

Ha Pap,

Ik wilde graag een stukje schrijven voor Laura voor haar boek over zelfdoding. Ik weet dat je al eerder erover hebt geschreven maar ik zou graag de meningen vanuit de ongeziene wereld hierover willen horen.

Ha Bon, ik ben blij dat je het hebt over de meningen omdat ook hier meningen zijn erover. En dat heeft te maken met het bewustzijnsniveau dat je aankunt en begrijpt.

Goed laten we eens beginnen met de beelden en ideeën die op de aarde heersen.
Sommigen zeggen dat het ieder zijn vrije keus is en anderen zeggen dat het een doodszonde is. En dat je wanneer je naar de ongeziene wereld komt, hiervoor zult boeten of heel lang spijt houdt. En veel mensen zitten hiertussen in met hun meningen en oordelen hierover.

Nu kan ik je allereerst aangeven dat ieder geval, ieder mens, iedere ziel een variatie is van het Goddelijke en zich op verschillende manieren uit. Het volgende wat belangrijk is om te weten is dat je in de wereld van liefde komt, er is dus geen oordeel en geen veroordeling over je daden. Er zijn vele redenen waarom iemand een einde maakt aan zijn eigen leven. Soms is het eerder afgesproken en is het dus geen voortijdig einde. Soms ontstaat het door de zwaarte van de aarde en heeft de ziel moeite om hier op aarde zijn of haar eigen ding te doen. Soms wordt de druk op de aarde door omstandigheden te groot en kan men in momenten van onbedachtzaamheid een einde maken. En soms maken mensen een einde aan hun leven zonder aanwijsbare reden.
Aangezien het leven oneindig is kun je in wezen geen einde maken aan het leven. Wel kun je een einde maken aan je aardse leven en dat wat je wilde leren en creëren hier op aarde.
Iedere daad hoe gruwelijk dit kan zijn voor de geliefden die achterblijven, geven ons de mogelijkheid om te groeien in liefde. Dit is niet iets wat we tijdens ons verblijf op de aarde kunnen zien alhoewel er mensen zijn die grote kracht putten uit de diepe dalen die zich hier op aarde voordoen.

Zo hebben we in ieders leven diepe dalen en hoogtepunten. In de diepe dalen zie en ervaar je het leven heel anders dan wanneer je op de bergtop staat en je je ‘on top of the world’ voelt. Beiden leef je op dezelfde aarde maar je beleving is totaal verschillend.

Ik zal je vertellen wat er gebeurt als je hier komt en je hebt zelf een einde gemaakt aan je leven. Allereerst wordt je overspoeld door liefde, echt liefde die helend is en alomvattend. Ook zelfdoding is een tekort aan eigenliefde. Echter soms heeft de ziel om deze les gevraagd. Of diende deze ziel om anderen te laten groeien. Daar valt dus vanuit de aarde niet over te oordelen.

Je wordt overspoeld met liefde om weer te herkennen wie je van essentie bent. Daarna kom je achter de bedoeling van je leven. Soms zal je dus je opdracht volledig hebben vervuld. Soms zal je een gevoel hebben van iets niet hebben afgemaakt. En soms kun je een gevoel van spijt krijgen door het gevolg van jouw daad bij jouw geliefden die achterblijven op aarde.
Het is dus zeker niet zo dat alle zielen die een einde maken aan hun eigen leven in een zogenaamde hel terecht komen. Vaak komen ze vanuit een hel op aarde naar een wereld van liefde en vergeving.
Zoals ik al een keer eerder de metafoor van een sportwedstrijd gebruikte: sommige zullen de wedstrijd uitspelen, sommige raken geblesseerd en sommigen zullen opgeven. Niets aan de hand. Het leven is eeuwig, er zijn kansen genoeg.

Prachtig Pap, ik kan me een reading herinneren met een vrouw die haar broer, die zelf een einde had gemaakt aan zijn leven, kwam vergeven. Ze vertelde me dat veel mensen uit de familie heel boos waren op hem maar dat zij het moedig vond en hem wilde vergeven. Het was zo bijzonder wat er toen plaatsvond. De liefde van hem werd heel sterk alsmede zijn licht. Ook zij voelde zijn aanwezigheid in de kamer bijna fysiek. Zelden heb ik zo’n liefde gevoeld tussen twee mensen en hij bedankte haar voor het licht en de gebeden die ze naar hem had gezonden.

Ja Bon, soms zullen de mensen die vroegtijdig een einde maken aan hun leven de gedachten en gevoelens ervaren van de achterblijvers. Dit gaat van verdriet naar boosheid, onmacht naar opluchting. Maar ook angst dat ze misschien blijven hangen in een tussen gebied wat donker is. Neem van mij aan Bon, dat de hel een staat is van het denken, niets anders dan dat. Het denken is wel instaat deze hel of hemel te manifesteren. Maar achter dat alles ligt de liefde waarin wij allen de vrijheid hebben in wat we creëren. En die keuze ligt in zowel het creëren van het leven als het beëindigen van je eigen leven op aarde. Tja dit is op aarde ondenkbaar en zelfs strafbaar terwijl we allemaal prediken dat we een vrije keuze hebben.

Er zijn meerdere vormen van het beëindigen van het leven op aarde. Het eeuwige leven kun je nooit beëindigen. Zo bestaan er ver ontwikkelde mensen, yogi’s die zelf besluiten wanneer ze het lichaam afdoen en verder gaan. Zo zijn er ook zielen die in de buik van de moeder de reis naar de aarde beëindigen. Ook hierin liggen weer verschillende redenen ten grondslag.
Zoals je merkt kun je op deze vraag niet een eenduidig antwoordt geven. Van belang is je te realiseren dat je dat vermogen niet eens hebt om te oordelen omdat je niet in de schoenen van de ander hebt gestaan en zijn keuzes niet weet.
Wel kunnen we jullie vertellen dat ze in de wereld van liefde komen waar geen oordeel heerst. Daarna kunnen ze ofwel besluiten hun geliefden op aarde te blijven ondersteunen of wel door te groeien ofwel een les opnieuw aan te gaan. Deze les aangaan hoeft overigens niet altijd op aarde te gebeuren. Ook hierin zijn de variaties een stuk groter dan jij je kunt bedenken.

Mooi Pap, ik moet ook denken aan het boek ‘The afterlife of Billy Fingers’. Hierin gaat een verslaafde dood en geeft zijn zus een aantal prachtige boodschappen door. Hierin komt naar boven dat er geen karma bestaat en dat hij niet werd veroordeeld maar veel liefde voor zichzelf ging voelen.

Ja Bon, het belangrijkste is om met liefde aan ze te blijven denken. Trouwens aan iedereen, ook degenen die jou veel pijn doen in je leven. Het hoort er allemaal bij. Dan is zelfvergeving en zelfliefde het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven. Zowel op aarde als wanneer je weer terug komt naar huis. Nu is dat hier een stuk gemakkelijker omdat je het geheel overziet en je veel meer begrijpt dan het beperkte oordeel van het aarde denken.
 
Wanneer je iemand bent verloren door zelfdoding denk met liefde aan ze. Geef jezelf natuurlijk de tijd om te rouwen, om boos en verdrietig te zijn en hervindt dan opnieuw jouw kracht tot vergeven en tot liefde. Helaas is het oordeel van de aarde beperkt maar wanneer je dit begrijpt kun je met meer vertrouwen het leven zien. Het is groter dan jij, groter dan de aarde. Het is eeuwig en overgankelijk. 

Dank je Pap.

————–
Heel fijn als je de boodschappen wilt helpen verspreiden.
​Volg op fb: https://www.facebook.com/Inspiratie-boodschappen-uit-de-on…/
Volg in het Engels: https://www.facebook.com/Mediumship-Spirit-Messages-338335…/

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief