Wat is echt?

28 oktober, 2023

Hi Pap,

Hoe bevalt het je daarboven en wat ben je allemaal aan het doen? Je bent er nu al ruim 8 jaar. Hoe zit dat met reïncarnatie wat veel mensen hier op aarde geloven en heb jij nog enige vorm van individualiteit en kan ik dan nog wel met je praten of is het een ‘figment of my imagination’?

 

Heerlijk Bon,

Allereerst vergis je je in een aantal dingen:

1 ben ik iets aan het doen of ben ik.

2 er is hier geen tijd.

3 ik heb geen haast er is namelijk geen tijd.

4 alle energie is met elkaar verbonden dus we kunnen altijd met elkaar verbinden.

Goed lieve Bon ik zal even hierover uitweiden. Vind ik overigens nog steeds leuk om te doen en deed ik op aarde ook graag. Ja hoe voel je mij; in je herinneringen, in je hart of verzin jij het allemaal zelf? Hoe weet je of het echt is? Hoe weet jij trouwens of jouw leven echt is?

 

Ja lekker Pap, strikvraag zeker. Mijn denken zou zeggen, ik ben hier toch? Ik ben hier op aarde, ik denk, ik voel dus het is echt. Maar dan hoor ik je direct zeggen: waar ben ik dan als ik slaap. Dan heb ik geen gedachten, geen gevoelens, geen bewustzijn hier op aarde. Ben ik er dan wel echt?

Ja Bon, wat definieert of je er echt bent, leeft enz. Ik merk dat je hersenen kraken maar laat even los het te begrijpen. Het universum is bewust zijn net als jij en ik dat bent. Deeltjes van het grote bewustzijn wat je ook de bron of God kunt noemen. En dan bedoel ik niet een man met een baard op een troon. Die heb ik hier trouwens nooit kunnen vinden behalve in werelden van spirits die dit geloven. En leven ze dan echt of zouden wij zeggen, dat hebben ze verzonnen? Is dat wat je verzint echt? Heeft het de potentie om een ervaring te creëren en is het daardoor echt?

Oef Pap, ik doe mijn best hier.

Haha, of is deze ‘figment of your imagination’ een potentie tot ervaring en daardoor echt of droom? En is een droom per definitie niet waar of bevat een droom echtheid door de beleving?

Zijn al onze scheppingen dromen of zijn het ervaringen? Of is het het bewustzijn wat zichzelf ervaart en daardoor echt?

Vragen stellen Bon, is waardoor je brein kraakt en los moet laten om met een ander gedeelte in jou iets te kunnen begrijpen. Het stuk in jou wat eeuwig is. Welk stuk is dat in je en kun je dat voelen?

Oke Pap kappen nou, alleen hierover kan ik al even denken. Hoe is het met je?

Het gaat goed met me Bon, ik geniet van mijn ervaringen en creaties. Ik ervaar jullie nog steeds als heel dichtbij en ik beleef daardoor ben ik. Met andere woorden, mijn bewustzijn groeit en groeit. Nee die was toen ik direct overging nog niet zo groot omdat er inderdaad een individualiteit aanwezig is en ik die zo weer aan kan nemen. Maar zoals je begrijpt ben je meer dan die ene aardse ervaring gezien de eeuwigheid van je bestaan. En aangezien tijd hier niet bestaat ervaar je. Als ik zou zeggen veel of weinig dan breng ik je weer in tijdsbewustzijn. Wanneer je boven het tijdsbewustzijn gaat uitstijgen dan wordt het interessant.

Ik voel je trouwens nog wel heel erg als Pap maar wel met een toegenomen wijsheid en rust in je.

Ja Bon, je kunt me direct herkennen aan een bepaalde energie die ik op aarde leefde maar ben inderdaad veel meer dan dat net zoals ieder van jullie dat is en wanneer je dat idee eens toelaat je zult merken tot hoeveel meer je in staat bent. Jullie zijn werkelijk in staat om je eigen instrument op aarde, je lichaam te helen, te reguleren en te geven met wat het nodig heeft. De ziel, spirit die je bent heeft verbinding met al het bewustzijn in het universum en wanneer je stil bent zal je weten…

Goed Pap daar ga ik graag op door later. Wil je dan delen wat wij in het lichaam kunnen doen om ons lichaam te helen en in de oorspronkelijke staat te brengen. Maar we moeten toch ooit die overgang maken dus het lichaam moet toch een keer ophouden met bestaan.

Ja Bon, hier gaan we later op door. Wanneer jullie je werkelijk bewust zullen zijn van jouw bewustzijn en werkelijke zelf hoeft het lichaam niet meer ziek te worden zodat je door kunt. Dan bepaal jij wanneer je de aarde verlaat omdat je weer weet hoe.

Mmm interessant en dank je wel,

Liefs

Bonnie

 

 

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Een reactie op “Wat is echt?

  1. Els de Jong schreef:

    Wat een prachtige conversatie. Toen ik in Amerika woonde zag ik mijn vader in spirit mijn moeder al laten zien dat ze weer herenigd zou worden met hem en de liefde en dat ze overal
    kon zijn. Ik belde mijn broer gelijk op om afscheid te gaan nemen van onze moeder omdat ze toen nog leefde. De volgende dag ging ze over. Wat ik wel voelde is dat ze daar ook in een liefdevol ziekenhuis terecht kwam om te helen voor korte tijd. Maar ze is samen nu met haar zielen familie. Dankjewel Bonnie met het delen van de conversatie tussen jou en je vader. Ik zou dit ook graag willen leren. Maar weet niet of dit goed is voor mij? Lieve groet Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief