Spirituele bewustwording: dé beste therapie.

4 april, 2014

Lieve mensen,

Na 15 jaar een eigen praktijk te hebben waarin ik mensen begeleid zodat ze zich beter voelen kan ik maar tot één conclusie komen. Allerlei psychologische methoden, gesprekstechnieken, behandelmethoden heb ik inmiddels geprobeerd met mensen en het enige dat direct en snel werkt, mits een open mind van de klant, is spirituele bewustwording. Waarom? Omdat je geen patiënt meer bent maar iemand die even is vergeten wie hij of zij in wezen echt is. Er is niets mis met je maar je hebt altijd naar een zelfbeeld van jezelf gekeken, nooit de diepte ingegaan.

Spiritualiteit is de wetenschap om de essentie van jezelf te gaan ontdekken en ervaren. Hoe belangrijk is dat niet in het leven om er achter te komen wie je bent. Om verder te kijken dan alle opgelegde beelden en overtuigingen over jezelf.

Afgelopen week een prachtig meisje van 17 jaar in mijn praktijk met de diagnose ernstige depressie. De gevestigde orde weet hier niet goed raad mee behalve de antidepressiva verhogen. De eerste keer dat ze hier was legde ik uit dat we spirits zijn met een menselijke ervaring. We komen naar deze aarde met een missie, een opdracht maar helaas vergeten we dat heel snel. En op het moment dat je dat bent vergeten en je kijkt dan naar de aarde en je leven dan is er niet heel veel aan. Ze zei tegen me: dan moet ik naar school, studeren, een gezin starten, werken, en weer doodgaan….Waarom? Goede vraag en wanneer je die niet beantwoordt kan ik me heel goed voorstellen dat je depressief wordt.

De eerste keer dat ze bij me was hadden we het over de kracht van de glimlach. Wanneer je een glimlach zet op je gezicht voel je je automatisch beter…probeer maar eens. Het is heel moeilijk om verdrietig, boos of depressief te blijven wanneer je een glimlach op je gezicht hebt.

Deze week liet ik haar haar eigen gids en engel ontmoeten. Twee prachtige lichtwezens die ons bijstaan in het menselijk bestaan hier op aarde. Hoe moeiteloos kwam ze via haar hart in contact met ze en aangezien ik mee kan kijken en voelen zag ik of het klopte wat ze zag. Ze voelde de onvoorwaardelijke liefde die er voor haar is. Voor ieder mens zo belangrijk om dit te voelen en op het moment dat je dat doet…verandert je wereld.

Je ziet de wereld die deze aarde en meerdere planeten omvat.

Ik vroeg haar of ze kon vragen wat haar missie was hier op de aarde: een grote glimlach werd zichtbaar. Ik moet bekennen dat ook ik erg geraakt werd door de prachitge energie die haar omringde en de missie die duidelijk werd. Ook vroeg ze haar gids waarom ze depressief was geworden.

“Je bent depressief geworden omdat je bent vergeten wie je bent en waarom je hier bent.”

En dit is nou precies de kern van het probleem, van het lijden. En precies deze bewustwording heeft geholpen bij klanten die kwamen met adhd klachten, meervoudige persoonlijkheidsstoornis, angststoornis, depressie en allerlei borderline- of bipolair- achtige stoornissen. Tijdens de spirituele bewustwording en de ontdekkingstocht naar jezelf leer je een aantal essentiële nieuwe overtuigingen die vrede en geluk in de hand werken. Hieronder de 15 overtuigingen uit mijn boek Onderweg naar verlichting die meewerken aan vrede. Ik hoop dat deze nieuwe overtuigingen jou ook kunnen helpen.


Overdenkingen: mijn inzichten en nieuwe overtuigingen

 1. Het leven gaat door na de dood. Voor mij als medium is dat een gegeven geworden. Prachtige bewijzen en voorbeelden heb ik mogen aanschouwen en zal ik mogen ervaren van het leven na de dood.
 2. Ik ben niet mijn ego, lichaam, gevoelens en gedachten. Dat is zeer bevrijdend. Ik hoef niet meer op alles in mij te reageren. Ik kan het zien als het grote toneelspel van het leven waar ik naar zit te kijken.
 3. Liefde overwint alles net zoals het licht altijd de duisternis verdrijft. En in vertrouwen mag ik mijn liefde steeds meer laten groeien.
 4. God is liefde. Ik geloof niet in een God van straffen. Ik geloof in een God als energie waar we allemaal uit bestaan die zich in verschillende manifestatievormen laat zien.
 5. Ik ben een deel van God. We zijn allen één.
 6. Ik word geholpen en begeleid door mijn ongeziene vrienden. We hebben allemaal een beschermengel en een gids vanaf onze geboorte met ons mee gekregen. Vroeger dacht ik nog dat het denkbeeldige speelvriendjes waren, maar nu weet ik wel beter.
 7. Alle gedachten die een beklemmend gevoel geven zijn niet waar. Alle gedachten die mij rust geven en een gevoel van vrijheid zijn waar en komen van de ziel en God.
 8. Ik geloof in de wet van karma: oorzaak-gevolg. En alhoewel ik niet weet waarom er sommige dingen gebeuren in mijn leven, neem ik aan dat het de uitwerking is van de wet van karma. Tegenwoordig kan ik deze wet in werking zien in mijn leven. Het oogsten volgt sneller op mijn zaaien.
 9. 99% van mijn denken is niet waar en ik zie maar 1% van de waarheid. Dit geeft me de mogelijkheid open te blijven staan voor nieuwere waarheden in plaats van dat ik alleen maar dat steeds wil zien waarin ik geloof. Ik herinner me eraan dat ik eigenlijk niets weet.
 10. Ik ben degene die mezelf gelukkig kan maken, niemand anders. Wanneer ik het aan een ander vraag wijs ik mezelf af. De bron van mijn geluk zit namelijk in mij, niet buiten mij.
 11. Alles verandert, alles gaat voorbij, behalve de eeuwigheid en het onvergankelijke.
 12. Er bestaan geen goede of slechte relaties. Je hebt een relatie of je hebt het niet.
 13. De problemen op mijn pad zijn mijn uitdagingen als testen en uitwerking van karma.
 14. Mijn ziel loopt toch haar pad. Ik kan haar maar beter volgen dan er tegen strijden. Vaak zegt mijn intuïtie het ene en mijn verstand het andere. De ziel wint altijd want is onvergankelijk.
 15. Het leven loopt zoals het lopen moet. Belangrijke gebeurtenissen liggen al vast, dus ik hoef me geen zorgen te maken of ik een relatie krijg, kinderen krijg of een scheiding. Het gebeurt precies zoals het moet gebeuren.

liefs Bonnie


The land of your soul.
My soul calls me softly.
Here I am so near so still.
Now is the moment to listen.
Let your soulpath fulfill.
Just be still and see the light.
In you and around, so bright.
Breathe and see the land.
Of soul, peaceful, in god’s hand.
You are more than you ever thought.
You are more than ‘not good enough’.
You are born to shine.
You are love, so fine.
Now in the stillness.
There is more in the less.

Nog een aanrader om te lezen over de sjamaan in een psychiatrisch ziekenhuis. Een andere kijk op onze mentale, psychische ziektes: klik hier

Klik hier om een gesigneerd exemplaar te bestellen van Onderweg naar verlichting.

www.facebook.com/OnderwegNaarVerlichting
www.facebook.com/bonnie.bessem

facebook platform: Er bestaan geen “moeilijke” kinderen.

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief