Er bestaan geen “moeilijke” kinderen.

Naar aanleiding van verschillende vragen van ouders hoe ze kunnen omgaan met hun kinderen, die druk zijn, ADHD, ADD, autisme of PDDnos hebben, organiseren we maandelijks bijeenkomsten voor ouders, leraren, therapeuten en betrokkenen.

Allereerst is de term ADHD misleidend. Ik zou ze liever sensitief willen noemen; de boodschappers die een andere weg willen aangeven. Veel kinderen en ook steeds meer volwassenen krijgen moeite zich staande te houden in de maatschappij. Er zijn steeds meer prikkels, snelheid, elektromagnetische straling en een toenemende druk je te moeten aanpassen aan wat “normaal” is.

Het gaat me aan het hart om kinderen te zien die al op zo’n jonge leeftijd mee moeten met het geijkte plan. Die mee moeten komen op school, die keurig urenlang in de schoolbanken moeten kunnen blijven zitten en al die prikkels, kinderen en herrie op schoolpleinen moeten verdragen. Die zich vervolgens ook nog moeten concentreren. Ouders die de druk van school voelen en niet meer weten wat ze ermee aan moeten. Scholen die al snel bij een druk kind het gevoel krijgen dat er ADHD in het spel is.
Maar ook de volwassen ADHDers die zo veel later er achter komen dat ze hoog sensitief zijn, dat ze een boodschap hebben en heel graag hun eigen hart willen volgen.

Tegenwoordig hebben veel mensen klachten door de hoeveelheid prikkels, druk van de maatschappij en weten niet goed meer hoe ze met alles om moeten gaan. Er wordt ons ook niet geleerd hiermee om te gaan. Er wordt ons niet geleerd te gaan luisteren naar je hart en die te volgen. Om af en toe nee te zeggen tegen een ander omdat je je eigen rust mag bewaren.

Ik ben sterk van mening dat al deze prachtige gevoelige mensen en kinderen een boodschap hebben. En als we eens echt zouden gaan luisteren!….. De groep wordt steeds groter van hooggevoeligen onder het mom van autisme, adhd enz. Wanneer we niet gaan luisteren zal het het schoolsysteem maar ook de maatschappij ontwrichten. En waarom niet juist luisteren?…we zullen dan een prachtige boodschap horen.

Dan zouden we horen dat we ook een hart hebben, dat we het leven hier op aarde anders kunnen indelen. Dat we elkaar mogen ondersteunen ipv bestrijden. Dat we rust mogen nemen en niet hoeven door te jakkeren. Dat we ziel zijn en geen lichaam en dat we ons licht mogen laten schijnen. Ook zouden we horen dat we allemaal anders mogen zijn en dat niet onderdrukt hoeft te worden met pillen. En dat ze niet tegen oneerlijkheid en onrechtvaardigheid kunnen.

Het is een tijd waarin juist de spiritualiteit, de wetenschap van wie we in wezen echt zijn, een belangrijke sleutel gaat worden om kennis te verkrijgen over onszelf en waarom we hier op de aarde zijn. Het is ook de sleutel om kennis te verkrijgen over de nieuwe mens en haar gaven.

“De intuïtieve geest is een heilige gift en het rationele verstand een trouwe dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en de gift is vergeten”. – Albert Einstein.

Ik heb een wens:

“Laat liefde, niet macht mijn kracht zijn.
Laat coöperatie, niet competitie mijn denken beheersen.
Laat mijn grootsheid, niet mijn ‘kleine ik’ de stuurman zijn in mijn leven.
Laten we zijn, niet doen, om zo de schatten in onszelf te ontdekken.
En laten we voelen, niet denken om te ervaren wat het leven is.”


Hieronder vindt u een lijst met mensen die u kunnen helpen bij het begeleiden van uw kind. Kijk eens op www.fluisterkind.nl voor therapeuten in het land die werken met The Present Child Methode.

Den Haag:
– Tineke Duys : www.ruimte-voor-ontwikkeling.nl
– Franca Nijman: www.kindertherapiedenhaag.nl
– Sandra Bucher: www.all-of-life.nl
– Annemiek Hillen bij rouwverwerking: www.hartvoorrouw.nl

Oegstgeest:
Minke Roelants: www.minkeroelants.nl

De Lier:
– Ester van den Berg: www.praktijkhartstocht.nl

Voorhout:
– Sylvia Vink-Heemskerk: www.kleurigleven.nl

Breda:
– Marlien Kaptein: www.instituutkaptein.nl

Amersfoort & Nieuwolda:
– Hanna Tengbergen: www.praktijkhetlabyrint.com

Sneek:
Joke Nautawww.delibbensbeam.nl

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief