Over vertrouwen

17 augustus, 2017

De laatste weken ben ik me nogal bewust van mijn gedachten die ofwel een gevoel van vertrouwen geven of juist het tegenover gestelde. Ik realiseer me dat alhoewel ik zo lang loop op het pad van de spiritualiteit en mediumschap, mijn persoonlijkheidje regelmatig gedachten produceert die niet gebaseerd zijn op vertrouwen.

Ja Bon, we zullen je daar wat meer over vertellen. Vertrouwen is een proces wat verloopt in verschillende stadia. Allereerst het leren vertrouwen op jezelf. Dat is al stap 1 en een niet gemakkelijke omdat de mens niet leert op zichzelf te vertrouwen maar op de autoriteit buiten zichzelf zoals ouders, school, leraren en later de aardse leiders. Er wordt je echter niet geleerd dat ieder mens/kind een diep gevoel heeft voor wat zijn of haar pad is. Het hart resoneert altijd met waarheid en liefde. Jouw intuïtie is afgestemd op het horen van de Goddelijke leiding.
Verstandig zou zijn om het jonge kind snel uit te leggen verbinding te maken met die innerlijke leiding. Een leiding die overigens altijd wijst richting liefde en vrede. Doordat veel zielen dit snel vergeten op aarde wordt het valse zelfbeeld gecreëerd die meestal de stem vertegenwoordigd van angst en voorzichtigheid. Dit zelfbeeld wordt mede gevormd door de denkbeelden van je eigen ouders en vooral of zijzelf hun innerlijke leiding volgen of juist de stem en gevoelens van angst. Angst, zoals we al eerder hebben verteld is een duidelijk teken en uitdaging van de aarde. Het heerst op aarde om zo maar te zeggen. Maar we blijven je zeggen dat dit mentale constructies zijn.

Door te gaan luisteren naar jouw innerlijke leiding, naar jouw stem van je hart en ziel zal je steeds vaker het verschil gaan herkennen. Kijk naar het nieuws of lees de kranten en je kunt zelf zien en voelen waarvan uit hier wordt gesproken. De berichtgeving is voor het grootste deel gebaseerd op angst.

Goed, stap 1: breng je aandacht naar je hart of het licht (de zon) in jezelf en wees je eens bewust wat je dan voelt. Stel je eens voor dat je hart spreekt, wat zou ze dan tegen je willen zeggen?

Stap 2: je hebt vanaf nu een keuze en maak die keuze. Maak de keuze om te luisteren naar jouw innerlijke leiding en niet naar wat anderen vinden of naar hun verwachtingen over jou. Maak je eigen keuzes…

Stap 3 in het proces is het gaan beseffen dat er een hogere leiding aanwezig is in het leven. De Goddelijke Leiding. De grootste vorm van vertrouwen is Het Grote Vertrouwen dat alles in je leven precies gaat zoals het moet gaan. Naast het feit dat jij degene bent die het leven maakt is er een grote Bron van liefde die je kunt horen, ervaren en voelen. Deze Bron wil altijd het beste voor je, ook al laat jij je regelmatig sturen door angst en onwaarheden. Dat maakt niet uit. De Bron van liefde is er en ook in jou.

Weet je niet welke kant je op moet en kun je je eigen leiding niet voelen geef je dan over aan de bron van liefde en weet dat datgene gebeurt precies het goede is. Dat is het grote vertrouwen.

Oké begrijp ik en dan het verschil tussen dat wij zelf schepper zijn en dus ons leven creëren en vertrouwen op dat alles loopt zoals het lopen moet.

Ja Bon, dit zijn dus de verschillende lagen. Jij bent mede schepper en alles wat je schept wat wijst naar Liefde klopt en resoneert met je hart. Maar ook als je schept vanuit je angst dan is dat nog gebaseerd op Liefde. Je leert, door je ervaring en de gevolgen dat je Schepper bent. En laat je los en ga je in overgave dan ook zal het precies in het grote plan gaan. Vaak zit je er dan juist minder tussen met angst en schep je dus in vertrouwen door niet iets te sturen vanuit jouw eigen persoonlijkheid. 

Mooi, dank je wel.

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief