Over de hoogste waarheid

13 mei, 2018

He lieve Pap,

Hoe is het met je? Ik heb wel wat vragen. Gisteren gaf ik weer een dag van de Levensinitiaties en ik merk hoe moeilijk het is om die discipline te bewaren om iedere dag weer te kiezen voor de ziel en haar wonder. Het ego leidt ons op zoveel manieren af en het ego is eigenlijk niet maar dan alles wat we hebben aangeleerd hier op aarde over wie we zijn, moeten zijn en hoe we gelukkig zouden moeten zijn. Ik zit weer in een fase dat de illusies op zo veel vlakken me weer duidelijk worden. En ik zie direct ook hoe snel we dat weer vergeten. Gisteren was de vuur dag van de Levensintiaties, waarin de initiaties is van liefde op voorwaarde naar onvoorwaardelijke liefde. En ook de illusies die ons jaren wordt voorgehouden en aangeleerd over onze voeding, genezing, opvoeding, relaties, hoe je gelukkig zou moeten zijn.

Tja lieve Bon, deze illusies had ik op aarde echt nog niet allemaal door maar jij bent lekker op weg. Nee is niet altijd gemakkelijk en iemand die nog niet ziet kun je niet uitleggen hoe iets eruit ziet. 

Ja mooi Pap, soms trap ik ook zo in die valkuil. Het hoe achterlijk is dat. Degene die nog blind is of degene die een blinde probeert te laten zien. Maar ja soms komt de blinde erachter dat hij niet blind was maar oogkleppen op had.

En ieder Bon, loopt zijn en haar eigen pad. Maar er zijn overeenkomsten in al jullie waarheden. Ieder mens kan in zijn of haar hart voelen wat goed is voor jou en ook voor iedereen om je heen. Als je het hebt over voeding Bon dan weet iedereen in het hart welke voeding goed is. Dat je misschien nog niet kunt horen begrijpen we en net zoals jij al aangaf er komt een moment waarop iemand begrijpt wel te kunnen horen maar een aards zender op had staan. We kunnen simpel zijn over voeding Bon: alles wat veel zonlicht heeft gehad en je zo van bomen, planten, struiken kunt eten is super goed voor je mits jullie natuurlijk niet allerlei pesticides er overheen spuiten. Alle dieren en het massale leed wat deze dieren wordt aangedaan voor voeding, melk en eieren is qua frequentie een lage en heeft niets met compassie en liefde te maken. Ja, jij hebt het ook altijd geweten maar er niet echt naar geluisterd omdat andere zenders harder stonden. Zenders van de commercie, zenders om je in slaap te sussen.

Er zijn waarheden Bon, die voor ieder mens geldt. Verhalen over ieder zijn eigen waarheid is volkomen waar en ook zichtbaar op aarde. Het wil alleen niet zeggen dat het de hoogste waarheid is. En met hoogste waarheid bedoelen we de waarheid met de hoogste frequentie. Hoe weet en voel je dat? Doordat je hart gaat groeien, je een vreugde voelt en je je verbonden voelt met al het leven zichtbaar en onzichtbaar om je heen.

Jullie worden overspoeld met allerlei meningen, ideeën, wetenschappelijke onderzoeken enz. Die bewijzen inderdaad zien dat ieder zijn waarheid heeft. Dat wat jij gelooft (zelfs op wetenschappelijk gebied en tijdens onderzoeken) kun je werkelijkheid maken, echter het blijft een tijdelijke werkelijkheid aangezien het vaak niet voldoet aan de hoogte waarheid.

De hoogste waarheid kun je vinden in je hart. In ieders hart en zal ook bij ieder gelijk zijn. Daar ligt de wijsheid opgeslagen van de ziel. Waarom hebben we het altijd over het hart omdat het hart mee resoneert en dus echt meevoelt met waarheid. Wederom via de verlichte gevoelens zoals liefde, vreugde, dankbaarheid enz.

Universele waarheden zijn waarheden die voor eenieder geldt; die voor elk levend wezen goed is op aarde, die verbindt, die liefde uitdraagt en die gevoelens geven van expansie en vreugde. Er is iets in jouw lichaam, een elektrisch systeem wat hier volledig mee resoneert. Om het nog simpeler te maken. Universele waarheden zijn altijd, zonder uitzondering gebaseerd op Liefde!

Wouw mooi Pap, hoe je dit weer omschrijft. Ik voel hem zeker.

En Bon, je hebt geen onderzoeken, meningen of raad nodig om te weten wat goed is voor jou en iedereen om je heen. Die kun je voelen! Het enige wat inderdaad belangrijk is om te weten, zijn de illusies van waarheden die mensen dagelijks scheppen. Hierachter zit nooit de motivatie van liefde maar altijd die van angst. En het mooie is, ook dat kun je voelen in je lichaam.
Zo kun je ook uit waarheden van mensen het onderscheid maken wat komt uit liefde en wat komt uit angst. En dan komt de discipline; laat je niet verleiden door angst maar volg altijd liefde. Ook op het gebied van genezing, relaties en opvoeding zijn er veel vergankelijke waarheden verspreidt uit angst. En iedere behoefte aan macht, geld, overheersing komt oorspronkelijk uit angst. 

Dus ja, er zijn ongelofelijk veel verschillende waarheden die zich op manifesteren op aarde.
Eén advies: Volg altijd de hoogste waarheid. 

Dank je Pap, fijn weer even dit. Mooi inzicht.

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief