Kerstavond 2016

13 januari, 2017

Lieve mensen en begeleiders en hoeders van het licht, in de ongeziene wereld. De laatste dagen vind ik het moeilijk na te denken over positieve boodschappen voor de feestdagen wetende dat zoveel mensen op aarde geen fijne Kerst hebben. Mensen die alleen zijn, of iemand hebben verloren maar ook al die mensen die ziek zijn, in oorlogsgebieden leven, het leven niet meer zien zitten. Zo veel mensen volgens mij die niet blij zijn tijdens feestdagen.
Wat kunnen jullie dan voor boodschap geven behalve praten over liefde en dat jullie er zijn? Zo veel mensen kunnen jullie helemaal niet voelen dus voelen ook de ondersteuning niet. Ze zien, voelen en horen het lijden om en in zichzelf. Wat kan liefde en een positieve boodschap dan voor hen betekenen? Hoe kunnen we toch zo leven en blij zijn terwijl zo veel mensen in de ellende zitten?

Lieve Bon,
Ja, in deze tijd wordt de dualiteit op aarde zeer zichtbaar. Het geluk en verdriet naast elkaar en ook de zin of onzin van het leven. Zoals je ook in jezelf dit kunt ervaren: je eigen (on) wijsheid. Wij kunnen vanaf deze wereld, die jullie wereld en velen andere werelden omvat niet meer geven dan een enorme stroom van liefde, heling, kennis en upliftment. Het probleem is echter dat veel mensen deze steun niet kunnen ervaren. Toch blijven we dezelfde boodschap van liefde delen en vertellen. De boodschap dat je als mens gezamenlijk de toekomst van de aarde creëert. En liefde is zo’n belangrijk element omdat het je hart opent voor de waarheid. De waarheid dat we als mensen allemaal gelijk zijn. De waarheid dat jullie en wij gezamenlijk een betere wereld kunnen maken. De waarheid dat deze aarde een onderdeel is van het grotere geheel. En wanneer je dit grotere geheel gaat ervaren dan ervaar je ook de grotere heelheid in jou. Door de dualiteit en de onwetendheid van de mens zijn de uitdagingen op de aarde aanzienlijk en voor veel zielen onoverkoombaar. Ook zien we dat veel zielen op aarde wakker worden voor de waarheid en in staat zijn een ander te helpen en te ondersteunen. Te denken en te handelen voor het grotere geheel in plaats van alleen voor jezelf. Dit denken en handelen geeft vrede in al je cellen. Denken aan jezelf en je kleine omgeving geeft beperking en gevoelens van afgescheidenheid. Zo ontstaan er cellen in je lichaam die zich van je afscheiden. En zo ontstaan mensen die zich afgescheiden voelen en anderen buitensluiten. De grote waarheid is dat we allen met elkaar op ieder moment zijn verbonden. Wij zijn het grote geheel. En liefde zorgt ervoor dat afgescheiden gevoelens oplossen in dit geheel van Samen en Eenwording.
Ook deze tijd blijven we je vragen om je licht en liefde te laten schijnen. Je eigen afgescheidenheid op te lossen en je te verbinden met al je broeders en zusters op de aarde. Ook met diegenen die schijnbaar verdwaald zijn in de duistere ideeën. De sluiers tussen de werelden zijn dunner aan het worden. Neem de tijd, zoek de stilte en je kunt Me horen. Verbinding met werelden van verschil geeft overeenkomst en herkenning. Geeft begrip en liefde. Begin er mee over te denken, dan te voelen en dan te handelen.
Voel je je alleen, bied je gezelschap aan, aan iemand die eenzaam is. Wees niet bang maar ontmoet ze met je hart. Ben je verdrietig, troost een ander en droog de tranen. Ben je de wereld zat, help iemand de vreugde te hervinden. Zie je het niet meer zitten, bied iemand een stoel voor ondersteuning. Kun je niet meer lachen, doe er dan alles aan om morgen iemand aan het lachen te maken.
We groeten jullie, staan jullie bij, en draag het licht in je om nooit te laten doven.

Dank jullie wel
<3 Bonnie

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief