Het moederhart

21 augustus, 2020
Nou lieve Pap en de broederschap,
Ik zou graag weer wat willen horen. Ik merk dat ik onrust voel. Ik heb beelden gezien over onze toekomst en de onrust en chaos wat er nog aankomt. Ik heb het gevoel dat ik de laatste weken in een achtbaan zit waardoor ik jullie ook niet goed hoor. Ik ben af en toe geschokt door wat er allemaal uit de donkere krochten naar boven komt. Niet alleen bij mezelf maar ook in de wereld. Ik ben ook verbaasd over de persoonlijke aanvallen die ontstaan tussen groepen die voor en tegen zijn. Dat maakt zelfs in dit geval niet uit maar wanneer je een mening uit, komt er een tsunami aan heftigheid over je heen. Wanneer we een kritische vraag stellen dan kan dat gewoonweg niet meer. Vertel wat gebeurt er allemaal en vooral…hoe gaan we hier op een constructieve manier mee om?
Hi lieve Bon,
Ja als het stormt in je dan is het ook moeilijk om ons te horen aangezien je alleen ons kunt horen door je afstemming in de stilte. Wanneer het stormt op aarde dan kan men elkaar niet meer horen en wordt men meegezogen in de storm van dat moment. En storm geeft angst, instinctiefmatig waardoor het lichaam en haar overlevingsdrang het over neemt. Wanneer iemand jouw identiteit en dat wat je geloofde als waar, onderuit haalt dan ontstaat er een natuurlijke neiging tot zelfbehoud. En dat kan zo ver gaan dat het ten koste gaat van anderen. Liever de bedreiging ontwapenen dan zelf de bestaande identiteit moeten veranderen.
En hier ligt direct de sleutel lieve Bon,
Die identificatie met iets wat jullie niet zijn. Het is de ziel die in de vorm van een mens hier op aarde is om bepaalde lessen en uitdagingen aan te gaan om iets te brengen. Velen zijn er trouwens nu om te brengen en heel veel doen ook al dat wat ze hier wilden komen doen. Dat is zo prachtig om te zien. Vele lichtpoorten zijn op dit moment al geopend. Dat is precies waarom je uit de duisternis de onmenselijkheid naar boven ziet komen. Het is namelijk onmenselijk en past ook niet in wie jullie zijn. Vandaar dat er nog wat onrust en chaos zichtbaar gaat worden. Het was er trouwens altijd al, echter niet zichtbaar. Door dat het zichtbaar wordt komt het dus in het licht. En dit vraagt direct een uitdaging voor de mens. Om niet te schieten naar de angst en te gaan vechten of vluchten maar om te blijven staan, te kijken, het hart te openen en de dwaling te vergeven.
De uitdaging voor jezelf om je hart open te houden voor iedereen, ook voor diegenen die het helemaal niet met je eens is. Vraag jezelf eens liefdevol af waar toch de neiging vandaan komt om diegenen die geen gelijkgestemde is, weg te duwen en te veroordelen. Het maakt niet uit in welke groep je dan zit, de reactie is dan gebaseerd op angst. Wanneer de mens zich realiseert dat de groepen allen één zijn, worden veel problemen direct opgelost. Dat wat jij een ander aandoet, doe je ook jezelf aan.
Pak de uitdaging uit om je hart te openen en liefdevol te blijven. Dat is het enige, en wat we al eeuwen vertellen, wat werkt. Open het moederhart, zij heeft liefde voor al haar kinderen. En die liefde doet de pijn in ieder mens verzachten en transformeren.
Als alle vrouwen op aarde nu op dit moment hun moederhart volledig openen dan zul je achterovervallen wat je dan in de wereld zult zien. De compassie van het moederhart is wat van je wordt gevraagd, of je nu in een vrouwelijk of mannelijk aards lichaam bent.
Die liefde heelt alle wonden en het verleden. Alles is liefde in het universum echter sommige hebben die liefde niet ervaren. Zij hebben angst op de aarde geleerd en handelen dus ook uit die bron. Ieder mens die liefde leert kennen wordt zacht en compassievol.
Je denk misschien dat er nog een lange weg te gaan is als je zo om je heen kijkt maar niets is zoals het lijkt. Tijd is een relatief begrip. Dus stop met reageren, stop met iets te vinden, stop met je angsten.
Word stil en voel de storm in jou. Ga in het midden staan totdat hij voorbij is en laat dan jouw hart spreken over welk onderwerp dan ook. De handeling die dan nodig is zal komen vanuit de ziel en niet meer vanuit de angst en verdediging. Er zijn mensen nodig om het energieveld op de aarde te transformeren in stilte. Er zijn mensen nodig die handelen en hun stem moeten laten horen. Er zijn mensen nodig die soms de chaos moeten starten. Alles is goed…het alchemistisch proces van angst naar liefde is al begonnen en is niet meer te stoppen.
Laat je niet verleiden…iedere storm in het universum gaat voorbij.
Het universum en haar waarheid blijft eeuwig.
Dank dank dank
❤ Bonnie

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Een reactie op “Het moederhart

  1. Ineke schreef:

    Lieve Bonnie,
    Wat een prachtige boodschap van je vader.
    Liefs Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief