De Barensweeën

21 augustus, 2020
Lieve Broederschap van het licht en mijn Paps natuurlijk,
Soms zakt de moed in mijn schoenen als ik kijk naar waar we toe in staat zijn als mensheid. En natuurlijk heb ik ook de geschiedenisboeken maar nu leven we in een tijd waarin zoveel smerigheid naar boven komt. Ik denk aan al die berichten nu over kindermisbruik in zo’n grote vorm dat we het hebben over kindersekshandel voor gruwelijke praktijken. Er is nog zo veel meer en het is zo veel groter. De hebzucht van de mens heeft zulke grote proporties aangenomen dat ze nu als een vulkaan op allerlei vlakken uitbarsten: de onmenselijke ongelijkheden worden zo zichtbaar. Iedere dag stuur ik mijn licht in de atmosfeer dat het hart van ieder mens weer mag spreken en met de wens dat ieder persoon weer leert luisteren naar zijn of haar eigen hart.
Hi Lieve Bon, we zijn hier met velen en ja de barensweeën zijn geen prettig gezicht maar zoals jij ook weet kan er iets niets geboren als je de weeën niet hebt doorstaan.
Lekkere vergelijking Pap, daar was ik ook zo’n held in dat bevallen….Wie dat toch heeft uitgevonden ?
Kan je je nog herinneren Bon dat tijdens je zwangerschappen je alles op een bepaalde manier wilde. Dat je slecht tegen onrecht kon en nog steeds kan, dat je overgevoelig werd voor scherpe en onjuiste woorden en dat je nest veilig moest zijn om je kind te kunnen ontvangen?
Heel goed kan ik me dat herinneren Pap.
Goed, de mensheid is zwanger van een nieuw kind. Dit betekent dat alles wat er niet past mag worden opgeruimd. Deze weeën duren lang en geven heftige golven van angst, onmacht en twijfel. Én het geeft ook kracht en moed om erdoorheen te gaan. Je kunt trouwens niet anders als je eenmaal zwanger bent en gaat bevallen. De aarde en de mensheid kan niet anders omdat dit de tijd is, en al zo lang bekend, waarin een nieuw kind wordt geboren. Dit kind is figuurlijk en is het kind van diepe compassie en herinnering van zijn/haar eigen essentie. Ja, ook de kinderen op aarde moeten worden gered. Zo velen worden op vreselijke manieren misbruikt en onderdrukt. Het kind in jou zal opnieuw geboren worden. We praten niets goed en geven geen veroordeling. We weten wat er met een ziel gebeurt wanneer het zo verdwaald is en zich niets meer kan herinneren van de eigen goddelijkheid.
Hoe kun je als mens en mensheid terugkeren naar onschuld. Onschuld en onbevangenheid van een kind. Eerst ga je door de lagen van bewustwording waarin de creaties van de mens zichtbaar worden. Dan kom je lang de weg van vergeving en diep begrijpen. Dan kan het kind in je geboren worden, opnieuw, schoongewassen, waarbij de lagen van onbewustheid zijn weggewassen.
En alles kan in 1 goddelijk moment veranderen. Zoals het nu tijd was en de wereld is veranderd. Zo is alles mogelijk met God. Breng je vertrouwen naar het Goddelijke en weet
….dat alles mogelijk is.
De mens is hier om bewust te worden van zijn/haar eigen scheppingskracht en er zijn momenten waarop het tijd is….tijd om een nieuwe fase in te gaan. In dat ene moment verandert God alles. Om de poorten te openen, de wonden te verzorgen zodat het niet verder ettert. Om mensen een stem te geven die vertellen hoe het ook anders kan. Om de moed in ons hart te blazen zodat we opruimen in ons en om ons heen….
Hou vol, en wees moedig in deze menselijke barensweeën, op weg naar een nieuwe tijd. Met God is alles mogelijk.
Dank je wel en wat hebben we de woorden van hoop en moed nodig. Tja bij iedere wee dacht ik nog: ik overleef er niet nog 1 en wat een geschenk komt daarna. Dank jullie wel.
❤ Bonnie
————–
Inspiraties met de Broederschap van het Licht en mijn vader die in 2015 terugging naar huis.
Eerdere berichten staan in het boek Hemeltaal.

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief