Berichten uit de ongeziene wereld.

31 augustus, 2015

Op 28 juli 2015 gaat mijn vader zachtjes en plotseling over naar de ongeziene wereld. Hij gaat terug naar huis, naar zijn Schepper. Hij ligt op zijn bed en mijn moeder vertelt hem dat er geen schuld is in het hiernamaals. Op dat moment vouwt hij zijn handen en zegt: “Dat is fijn om te weten”. Sluit zijn ogen en gaat naar Huis!

Ruim 20 jaar daarvoor heeft hij de Stichting Oahspe in het leven geroepen met als doel het informeren en laten ervaren dat er meer is na dit leven hier op aarde.

Ooit kreeg hij in zijn studenten tijd een visioen toen hij mijn moeder zag. Hij wist dat zij aan zijn zijde moest staan. Mijn vader was anders dan de studenten die ze eerder had ontmoet. Hij had in het Jappenkamp gezeten in zijn vroege jeugd, was op 11 jarige naar Nederland gekomen en werd in allerlei pleeggezinnen geplaatst.
Hij was op jonge leeftijd als wars van autoriteit en regels.

Hij dacht vernieuwend en was altijd op zoek naar de waarheid en hoe het allemaal in elkaar zat, het leven, waar je vandaan komt, wat er gebeurt na de dood.

4 kinderen worden geboren, allemaal mediamiek begaafd. De één meer dan de ander als kind maar allen al jong geïnteresseerd in het praten met God, gidsen en overledenen. Ruim 20 jaar werken ze als gezin met alle geïnteresseerden, met trancemediumschap, inspiraties en meditatie om steeds meer informatie te ontvangen vanuit het ongeziene.

Dan gaat hij, Dick,  er zelf naar toe. Hij kan eindelijk uit zijn lichaam waardoor zijn bewustzijn groeit en hij meer kan zien en begrijpen. Binnen 3 dagen na zijn overlijden is hij duidelijk aanwezig bij alle vier de kinderen. Ieder op zijn en haar eigen manier. Via woorden, trance en het schrift.

Direct begonnen zich bewijzen aan te dienen waarin we als kinderen hetzelfde opvingen, apart van elkaar maar wel vaak in het zelfde tijdsbestek. Niet alleen wij maar meerderen om ons heen. Mijn vader kwam sterk bij me toen hij vertelde dat hij meerdere mensen zou inspireren zodat wij ook weer opnieuw de bewijzen zouden krijgen. Ook vertelde hij direct dat we pas maar net zijn begonnen en dat hij alles zou doorgeven, zijn overlijden, de overgang, het aankomen daar en alles daarna.

Zo inspireerde hij een zeer gevoelig Australisch meisje van 7 over zijn overgang. Dit meisje is het vriendinnetje van 1 van zijn kleinkinderen, die in Australië toen woonden. Zij vertelde met nadruk dat zijn overgangstijd heel kort was en dat hij zich heel blij voelde. Op datzelfde moment hadden wij inmiddels ook al vernomen dat zijn overgang heel snel was gegaan.

Al deze prachtige inspiraties van hem hebben we gebundeld. Hij wilde al hier op aarde dat we meer kennis zouden krijgen over het leven na de dood om zo de angst voor de dood en daardoor ook de angst voor het leven weg te nemen.

Geniet van de tot nu toe doorgegeven boodschappen. Op dit moment deel ik alleen datgene wat bij mij is doorgegeven. Iedere van de kinderen kan zelf beslissen wanneer het tijd wordt om te delen. Wel zullen we alle boodschappen t.z.t. samenvoegen tot een boek.

3 Augustus 2015 (de dag voor de begrafenis):
Heel bijzonder Pap, hoe je al zo aanwezig bent en ons allerlei grappige dingen en informatie influistert. Na je herdenkingsdienst morgen zal ik eens al je informatie gaan opschrijven. Zoals je al zei: we hebben inmiddels toch al meer dan 20 jaar geoefend dus met elkaar telepathisch communiceren mag geen probleem meer zijn.
Zelfs als ik mijn momentje wil hebben van verdriet over het niet meer fysiek aanwezig zijn van je hoor ik je lach en zelfs je stem die vraagt wat ik nou weer aan het doen ben.
Ik wil ook even mijn momentje Pap zeg ik…dan komt een mega stroom liefde en aanwezigheid die ik nog nooit zo bij je heb gevoeld. Tranen van verdriet veranderen in tranen van ontroering. Heerlijk zo’n momentje!

7 Augustus 2015:
Nu doe ik het werk al 20 jaar maar ben verbaasd hoe duidelijk ik mijn vader kan horen, voelen en ervaren nu hij terug is naar huis. Meer dan tijdens al die sessies van de afgelopen 20 jaar. En ik voel heel sterk de behoefte om het met jullie te delen.
Ik vraag je Pap waarom en je vertelt me dat het komt omdat wij een deel zijn van je. Alle vier ontvangen we al jouw inspiratie. Je vertelt dat we niet alleen vanuit het lichaam een deel zijn van je maar ook vanuit de ziel. Hierdoor kan de communicatie tussen de werelden duidelijker zijn. Eigenlijk zouden we dat dus allemaal moeten kunnen? Ja zeg je, alleen worden we in het begin overspoeld door emoties en hebben de meesten van ons niet het besef dat het mogelijk is en denken we dat we het verzinnen. Je vertelt me dat het zo de bedoeling is en dat we meer zullen schrijven over hoe het precies in zijn werk gaat het afleggen van het lichaam en aankomen in de wereld van licht. Ook mooi dat je me doorgeeft dat alle bloemen die tijdens de uitvaart zijn gegeven zich manifesteren bij jou met daarbij ieders verhaal en gedachten over je.
Je bent niet meer moe, dat ben je al lang genoeg geweest op de aarde in het lichaam. Het voelt alsof je bruist, zoveel energie en liefde is nu voelbaar nu er geen barrière meer is van het lichaam.
En ja ik zal kleine stukjes blijven schrijven over wat je doorgeeft. Ik weet dat je dat belangrijk vindt, dat heb ik ook altijd gevonden.
Mensen vragen wel eens hoe lang het duurt voordat je een dierbare die is overgegaan weer kunt voelen…..de eerste 3 dagen is de ziel nog dicht bij het lichaam en daarna laten de ziel en het lichaam elkaar los. Dan komt eigenlijk direct een grotere stroom van liefde vrij en is meer voelbaar voor de nabestaanden.
Apart het woord nabestaand….na je dood is er een nabestaan.
Mijn vraag over liefde beantwoord je met dat hoe meer liefde je kunt voelen voor jezelf, hoe meer je liefde kunt voelen voor de schepper en de schepping, voor het leven zelf en het goddelijke in de ander. En ja, helaas worden we teveel afgeleid om die bron van liefde in onszelf echt te kunnen ervaren in plaats van het buiten ons te zoeken. God, het goddelijke is niet buiten ons maar als een schitterende fontein in ons hart.
Thanks Pap,

9 Augustus 2015:
Tijdens de zondag bijeenkomst van vandaag, woorden van Dick:
“Het bewustzijn groeit bij me. Ik zit niet meer vast aan de hersenen maar heb een breder bewustzijn. Het is niet voor niets dat ik nu ben gegaan en dat jullie hier samen zijn. Ik ben dus duidelijk aanwezig bij een ieder die zijn aandacht naar me brengt omdat we het over moeten brengen en vertellen in de wereld. Dat het leven doorgaat. En ieder van jullie vertelt er ook over. Niet nadenken of de ander je beoordeelt maar dat je praat uit je eigen ervaring.
We zijn bijeen met een grote groep aan deze kant en aan jullie kant en wat al heel lang geleden is afgesproken. We willen jullie vragen om geen gêne te ontwikkelen over wat je ontvangt. We verspreiden stukjes bij verschillende mensen en op het moment dat je dat deelt zal je zien dat meerderen van jullie hetzelfde hebben ontvangen ter bevestiging van elkaar en het ontvangen van de inspiratie. Alles ten doel tot educatie en bewustwording van de mens dat het leven doorgaat.
Ik ben uitermate tevreden over hoe duidelijk jullie mij ontvangen, dat ik zie wat de bedoeling is van alles en om zo aanwezig te zijn.
Mijn hart staat open, hij doet het weer, veel beter dan mijn lichamelijke hart. En de ontroering was diep toen ik ontdekte hoeveel liefde mogelijk is….vooral voor jezelf en hoe dat direct een verbinding geeft met de Schepper en met de liefde in de ander.”

13 Augustus 2015:
“Bij mij ging de overgang heel gemakkelijk, ook omdat ik hier van weet en ik een vertrouwen heb in de schepper. Ik kwam direct in een grote ruimte vol licht en herkende vele gezichten. Het werd me snel duidelijk wat mijn bedoeling was op aarde en hoe ik mee heb mogen helpen. Nu mag ik dat van deze kant doen en heb er erg veel zin in. Ik leer tegelijkertijd heel veel alhoewel je dus niet helemaal kunt praten in tijd. Nu pas snap ik dit want met mijn hersenen kon ik dat begrip niet begrijpen of ten volle ervaren. Nu ik in deze dimensie ben is er alleen maar zijn. Op meerdere plekken tegelijkertijd in het Nu. Bijzonder hoor allemaal wat ik hier mee maak. Allereerst moest ik even oefenen om mijn denken te disciplineren. We maakte hier op aarde al wel eens het grapje dat je dan alle kanten op gaat. Daar waar je denken gaat daar ga jij ook. Gelukkig blijf je ook wel in een bepaalde sfeer hier waar je hoort, waar je leefde voor je geboorte en waar je naar terug gaat. Dus je kunt gelukkig niet echt alle kanten op.
Ook de humor en zo fijn iedereen hier weer te zien. De familie, de verbindingen. Ook de verbindingen die niet zo goed zijn geweest op aarde. Toch bijzonder als je elkaar hier ontmoet en echt ziet waarom bepaalde dingen zijn voorgevallen op de aarde.
Dit is eigenlijk de eerste stap hier in deze wereld. Zien wat de bedoeling was en vergeven met een hoofdletter omdat je eindelijk ook de bedoeling erachter snapt.
Eigenlijk voel je direct vergeving hier omdat de liefde hier zo groot is. En omdat je zoveel liefde gaat voelen voor jezelf voel je dat automatisch ook voor anderen.”

16 Augustus 2015:
He Pap, zou je me iets meer kunnen vertellen over onze communicatie met onze dierbaren in de ongeziene wereld. Ik heb er zelf altijd wel sterke gedachten over gehad maar kloppen ze?
Ha Bon,
Ja je hebt altijd al in de goede richting gezeten ook omdat bij jou de poort nooit helemaal dicht is gegaan en je weer dingen als kind al niet geloofde wat de wereld je vertelde. Bij Willemijn hetzelfde. De anderen zijn altijd iets gehoorzamer geweest naar de aardse opvoeding en overtuigingen. Maar zo mooi hoe ze me nu wel zo duidelijk kunnen horen en voelen.
Ik registreer ook iets anders Bon in je hoofd. De vraag over rouw en verdriet en dat er mensen zijn die suggereren dat je je verdriet zou onderdrukken. Veel verdriet over overledenen is ontstaan doordat we niet de kennis hebben waar ze dan zijn en hoe we met ze kunnen communiceren. Vaak ook komt er een verdriet niet opgeloste of uitgesproken zaken of pijnlijke gebeurtenissen. Jij en onze familie hebben altijd anders de rouw beleefd en zeker de overgaan naar de ongeziene wereld. Belangrijk Bon is dat je blijft bij wat je zelf voelt zonder dat iemand anders daar invulling aan geeft. Dat gaat namelijk door hun eigen filter van verleden, gebeurtenissen en overtuigingen heen. Dit is trouwens voor iedereen belangrijk, dat je je eigen gevoel volgt en niet die van een ander.
Ja je hebt gelijk wanneer je zegt dat we als kind allemaal kunnen schouwen in de ongeziene wereld. Dit heb je al eerder gehoord van Tinto. Mooi hoor die groep die achter ons en jou en Willemijntje altijd hebben gestaan. De essentie hebben jullie duidelijk goed opgevangen. Alle hulde. Terwijl ik regelmatig nog steeds de twijfel in me toeliet.
Er zijn 2 dingen die ik graag nu over wil brengen. Wanneer je overlijdt ga je terug naar een wereld die je al kent maar bent vergeten op aarde. Ja er is hier natuur, water, schoonheid, huizen, steden zoals jullie kennen maar dan anders. Ook heb ik mijn lichaam. Ik ben geen bol van licht alhoewel ik ook zo groot kan worden als een sterrenstelsel. Maar dat is mijn bewustzijn die zich dan uitbreidt. Nu ben ik in mijn lichaam, een lichtlichaam maar met dezelfde kenmerken als op aarde maar dan jonger, vitaler en in volle energie. Eigenlijk zoals het bedoeld was.
Wat van belang is om te begrijpen is dat wanneer je in deze dimensie komt al het materiële vaag en wazig is en wij echt en levendig zijn. Het is een andere materie maar wel materie. Ik geloof niet dat ik het nog anders kan uitleggen.
Wanneer mensen zeggen dat de ongezien wereld zweverig en vaag is dan klopt dat omdat ze niet helder kunnen zien. Hoe kun je helder zien? Je deed het al als kind, moeiteloos en in speelsheid.
Toen kwam inderdaad het ratio wat het bestempelde als fantasie. Nu kun je weer gaan leren schouwen wanneer je je verbeeldingskracht gebruikt. Kijk jij kan mij zien in mijn wereld terwijl je op de bank zit. Je ziet me en je voelt me ook, vooral mijn energie en je hoort mijn woorden alsof je je dat verbeeld?
Ja mooi Bon als je vertelt over je workshop gidsen en engelen en dat jullie Zomerland gingen verbeelden. Vervolgens zagen jullie allemaal hetzelfde beeld. Zo werkt het, Bon!
Ik heb je al eerder uitgelegd dat het makkelijker is om een ouder of kind te voelen en mee te communiceren omdat je er een deel van bent. Zowel lichaam als ziel.
Neem van mij aan dat we met grote groepen bezig zijn om de poorten bij jullie weer te openen. Om je te laten herinneren wat je thuis is. Je kent het wel dat diepe verlangen maar liefde naar aanwezig zijn. Dat is de energie vanuit de ongeziene wereld wat resoneert met jouw ongeziene lichaam. Mooi voor mij is het nu omgekeerd. Jullie materie is niet zo zichtbaar wel al het ongeziene in jullie wereld. Jullie ziel, je gedachten en gevoelens, je liefde die als kleuren zich verspreiden. Mooi ook wanneer je aan me denk dan voel ik dat als een warme deken van licht wat naar me toekomt.
Het is hier prachtig, echt prachtig. Zoals ik Marlou het beeld al gaf: op de aarde hielp ik mee om zielen geboren te laten worden en dat doe ik nu ook weer. Om zielen weer geboren te laten worden in deze wereld. Gaat trouwens veel soepeler.
Velen van ons hopen dat meer mensen die verbinding gaan maken met hun overleden ouders maar ook kinderen. We zijn een deel van elkaar.
Ik begrijp nu pas hoe dichtbij het is en hoe makkelijk we contact kunnen hebben als we maar weten hoe. En als we dan weten hoe, dat je het niet af doet als fantasie. Geloof erin, speel en oefen ermee en je zult bewijzen krijgen.

20 Augustus 2015:
Zo veel mensen , zo veel vragen. Jij had ook altijd vragen Pap. Zijn ze nu allemaal beantwoord?
“Een gedeelte Bon, alhoewel mijn bewustzijn veel meer kan bevatten dan die van jou zie ik ook een gedeelte. Er zijn gebieden die ik niet ken, vragen waar ik nog geen antwoord op heb.
Ja ik was inderdaad zeer tegen het idee van reïncarnatie maar het bestaat wel, maar weer anders dan het beeld wat er heerst op aarde. Daarmee bedoel ik of je weer in een materieel lichaam gevormd uit de materie van de aarde terugkomt. Er zijn veel meer variaties mogelijk ook in materie vormen. Keuzes, alles draait om keuzes. Zo bijzonder hoeveel keuzes we hier eigenlijk hebben. In onze keuzes scheppen we werelden, ontmoetingen, gebeurtenissen.”
Dit blijft moeilijk Pap, sommige levens die je hier op aarde ziet, die creëer je toch niet vrijwillig?
“Ik kan je alleen maar vertellen dat wanneer je in een complete staat van liefde bevindt je oneindig veel keuzes kunt maken. Je kunt oneindig veel ervaringen aangaan, op aarde en in andere werelden. Het is dus niet zo dat iedereen reïncarneert op deze aarde. Er zijn veel meer mogelijkheden dan je je kunt voorstellen. Wij, de zielen hier op aarde hebben wel een aantrekkingskracht tot deze planeet.
In een complete staat van liefde maak je keuzes voor groei en begrip. Die keuzes lijken en blijken op de aarde een tijdspanne te hebben van lijden en ongemak.
Het zit anders in elkaar. Ik heb ook in mijn leven keuzes gemaakt die lijden hebben veroorzaakt. Dat doen we op onze eigen manier allemaal. Het geeft kennis, begrip en een groei in liefde. Sommige gebeurtenissen hebben we voor gekozen uit onze volledige staat van liefde. Andere keuzes maken we op aarde soms vanuit angst en onwetendheid. En alle keuzes vanuit liefde worden gemaakt in overeenstemming met liefde.”
Ah moeilijk Pap, mijn brein schiet alle kanten op.
“Dat komt Bon omdat je direct in een oordeel schiet met je denken. Het denken kan echter geen oordeel geven over de keuzes die zijn gemaakt. Op aarde heerst een systeem van oordeel. Dit is wel goed, dat niet. Dat systeem is hier op liefde gebaseerd waardoor veel gebeurtenissen op aarde anders zijn dan ze lijken te zijn. Zoals je zelf al weet is het oordeel over iets wat de pijn geeft.
Zo kun je jezelf het grootste plezier doen op aarde en dat is dat je beseft niet het volledige plaatje te kunnen zien zodat je geen oordeel kunt geven.
Ja ik kon ook snel oordelen Bon, allemaal gebaseerd op wat ik dacht te weten wat goed en fout is.
Wel kun je altijd kiezen voor licht en liefde. Dan blijken gebeurtenissen, pijn in je leven plotseling een zegen te worden”.
Ja Pap,
Maar kinderen die vroeg overlijden of op gruwelijke wijze iets wordt aangedaan. Mensen die soms door hun jeugd eigenlijk geen leven meer hebben, althans niet het leven wat ik graag zou willen hebben.
“Grote onderwerpen en niet gemakkelijk om zo uit te leggen dat je het kunt begrijpen met je hart en je er niet weer een oordeel overgeeft. Oordelen stopt het onderzoek. Er is zo veel meer dan je begrijpt op aarde. Oordelen stopt het onderzoek naar kennis, waarheid en begrip. Ik zal hier een andere keer op terugkomen wanneer ik goed heb doorvoeld hoe we dit jullie het beste kunnen uitleggen.”
Even een andere vraag Pap. Waar ben je nu?
“In prachtige landschappen, maar ook steden, tempels, bijeenkomsten van licht , ruimtes die moeilijk te omschrijven zijn en ook praat ik met Huib en anderen hoe we jullie nog meer mogen en kunnen helpen. Het is wel duidelijk dat we hier een boek van gaan maken. Niet alleen ik maar meerderen vanuit hier zullen informatie doorgeven. Het mooie is dat de variaties zo oneindig zijn. Zoals ik overging en hier aankwam zo komen anderen weer anders aan. Sommige moeten we inderdaad wakker maken omdat ze zo diep geloven dat er niets meer is.
We zouden graag willen dat jullie inderdaad al jullie inspiraties van alle 4 de kinderen samenvoegen. Dat maakt het plaatje compleet. Jullie hebben al gemerkt dat jullie op dezelfde tijd dezelfde informatie ontvangen maar ook dat anderen om jullie heen dezelfde informatie opvangen. Gewoon ter bevestiging. We weten hoe kritisch jullie ook weer kunnen zijn. En dat Mams het soms niet meer weet is goed, maakt je scherp en sterk in het nog beter opvangen.
Ga zo door. Ik ben trots op jullie.”

23 Augustus 2015:
Ha Pap, Je maakt me zelfs s ‘nachts wakker. Was wel heel mooi wat ik allemaal zag en hoorde. Zou je dat nu kunnen herhalen. Ik kreeg mezelf niet uit bed.
“Bon, is wel fijn als je dan ook gaat schrijven. Het zijn de beste uurtjes om informatie te ontvangen. En ze zijn heel zuiver. Goed we gaan terug naar de aankomst hier. Wat ik al vertelde over de bloemen, natuur, huizen, heuvels, licht tempels en ruimtes van licht. Oh ja en het water. Dat is zo magisch en zuiverend. Om in te liggen of te drinken, zo bijzonder. Je kunt voelen hoe het water in jouw lichaam zich verspreidt en licht en vitaliteit brengt. Zo heb je ook een lichaam hoor, die we natuurlijk allemaal heel mooi maken en vaak in de stijl van hoe je was hier op aarde. Dat is ook wat je zelf het beste herkent. Later kan dat wel weer veranderen.
Voor iedereen hier zie en ervaar je een variatie omdat we ook zo in verschillende culturen terecht komen hier op aarde. Dat wat je gelooft zal je enigszins tegenkomen hier.
Dit gebied, de eerste laag, jij noemt het altijd Zomerland Bon, is het gebied waarin je je leven bekijkt, jezelf vergeeft en ook andere onafgemaakte zaken afmaakt. Zo kun je een passie die je niet hebt geleefd hier uitleven. Heel inspirerend.
Aangezien ik dus wist waar ik naar toe ging ben ik ook snel weer aan het werk. Het werk om mensen bewust te maken van het leven in de ongeziene wereld.
Je merkt ook al Bon, dat je niet meer alleen voor jezelf schrijft of voor de familie maar hoeveel mensen wat hebben aan deze berichten. Sommigen printen deze berichten uit en verzamelen ze al. Anderen krijgen een duidelijker contact met hun eigen overleden dierbaren. Hierdoor kunnen we de sluiers tussen de 2 werelden gaan verwijderen. Eigenlijk ontstaan die alleen maar door onwetendheid en angst. Wanneer je niet verder kijkt dan je neus lang is of je bent bang dan maak je een sluier van schemer om je heen. Zo is het licht, de liefde dan moeilijk te zien. Dit gebeurt ook als mensen met zeer vaste overtuigingen en angst naar de ongeziene wereld komen. Soms leven ze in die schemer. Op aarde noem je het de hel maar kijk eens hoe je je eigen hel al kunt maken op aarde doordat je onwetend bent en blijft of grote angsten hebt. Het is zo belangrijk dat mensen dit gaan begrijpen. Angst en onwetendheid is schemer. Je leeft dan in een schemer gebied zowel op aarde als hier.
Liefde is licht, en warmte en vaak is het hier nog veel gemakkelijker dan op aarde om iemand het licht weer te laten zien. Dan ga je ook weer je licht in jezelf zien. ”

Liefde is licht.
Liefde is de warmte in zicht
Het is het licht in het duister begaan
Het laat nieuwe inzichten in je ontstaan.

Liefde is de pure vergeving van wie je kent.
Het is jou zien voor wie je werkelijk bent
Het is zo goddelijk machtig
Het is zo uitermate krachtig

Liefde geeft begrip en een diep weten
Het laat je al je onwaarheden vergeten.
Het brengt een helderheid ten dag
Het geeft een vervullende glimlach.

Zo Pap, dichten ook nog niet verleerd?
“Nee, en het is een mooie oefening voor de mens omdat je niet zo heel veel kunt nadenken en wij je met woorden kunnen inspireren. Het belangrijkste is dat jullie gaan begrijpen hoe dichtbij we zijn.
Het zinnetje vanuit het Christendom: laat de doden met rust is dus een beetje onzinnig. Ik ben namelijk niet dood. Wij zien inmiddels iedereen die deze woorden lezen en willen jullie ook uitleggen dat we heel graag met jullie verbinden. Het begint inderdaad met ‘doen alsof’Het is de aardse term maar het is eigenlijk een synoniem voor het zintuig van de ziel. De ziel ziet, hoort, voelt en ervaart ook. Zij het dus ongezien zoals de ziel voor jullie ook ongezien is. Dat is mooi want hiermee kun je dus de ongeziene wereld zien.

Jij hebt dat inmiddels al goed door Bon, vandaar dat het zo soepel gaat. Je begint met te ‘doen alsof’, alsof je me ziet en hoort. Je stelt me voor daar in het prachtige landschap. Nou is het mooie dat jij denkt dat je je verbeeldt maar dat is dus niet helemaal waar. Je kunt je eigenlijk niet iets goed verbeelden als het er niet al is.
Vergelijk het maar eens met doen alsof je je goed voelt. Doe het een tijdje en het wordt echt, waarom? Je kunt alleen maar doen alsof als het al in je zit. Zo kun je je ook alleen maar dat verbeelden wat al bestaat in de geziene of ongeziene wereld. De tijd op de aarde is wel rijp hoor dat jullie je zielenogen eens echt open gaan doen. Maar wat worden we afgeleid door onze aardse, lichamelijke zintuigen.
Ook wil ik jullie vragen de sluiers van angst en onwetendheid op te lichten. Dat betekent Bon, dus niet een oordeel over iets vellen maar onderzoeken. Ken je iets niet? Heb je nog nooit van iets gehoord.? Ga het dan onderzoeken in jezelf met die onzichtbare zintuigen…

Mooi, ik heb jullie gisteren met z’n allen op het strand gezien. Heel goed. Hou Mams maar een beetje bezig. Het gaat vanzelf wel weer over. Ik hou van haar en ze doet het goed. Het lichamelijke gehannes gaat wel weg. Van belang is dat ze zichzelf liefdevol toespreekt. Ik zal me eens beter gaan verdiepen in healing. Dat kan namelijk ook vanaf hier. Ja er is zoveel te vertellen daarom zou ik het fijn vinden dat jullie allemaal gaan schrijven.  Dan kom je ook de overeenkomsten en ‘toevalligheden’ tegen.

Oh ja ik zal inderdaad verder vertellen over de verschillende lagen en opstandingen. Je kunt je je voorstellen dat als je hier net bent dat je eigenlijk jezelf opnieuw aan het uitvinden bent. Dus hoe je eruit ziet, wat je aanhebt en hoe je woont. Ook leef je verschillende passies uit waar je niet aan toe bent gekomen op aarde. De gaven die je nooit in jezelf had ontdekt. Ik had eigenlijk een groter talent voor schrijven dan eruit is gekomen. Vervelend hoe dat wordt onderdrukt door een lerares Nederlands die je vertelt dat je niet kunt schrijven. Zo worden talenten toch vaak al de kop ingedrukt voordat ze überhaupt naar boven kunnen komen. Zo zonde. Maar in ieder geval beleven we die hier weer. Zo kon ik een heleboel dingen niet meer door mijn poliopoot die ik nu allemaal doen. Heel gevaarlijk allemaal
Maar ja nu kan er niets meer gebeuren. Dood ben ik al. 😉

Vervolgens kun je steeds verder opgaan in liefde. Dat ontstaat wanneer je steeds meer liefde en licht dus voelt en wordt. Je persoonlijkheid lost dan langzamerhand op. Even voor de duidelijkheid. Er is hier geen haast en de meesten van ons wachten op jullie komst. Er moet echt een ander plan zijn wil iemand snel verder gaan of misschien weer terugkomen in een materievorm, op aarde of ergens anders. Ook kom je in de gebieden waar veel andere wezens aanwezig zijn. Eigenlijk kan alles. Misschien is dat wat moeilijk uit te leggen. Maar alles wat je je kunt verzinnen is mogelijk en nog meer. Het is dus nooit voor iedereen hetzelfde behalve dat het licht en de liefde duidelijker wordt in ons.
Goed Bon, genoeg.
Thanks Pap.

28 Augustus 2015:
Heerlijk zo vroeg en niemand is er. Stilte. Ik merk dat het druk is dat ik geen tijd heb om stil te zijn en je dan te horen. Soms voel ik je even en ben dan ook zo weer afgeleid.
“Ja Bon, de ongedisciplineerde geest. Dat is ook waarom jij denk dat je me de laatste week minder hoort. Dat komt omdat jij iets anders aan het doen bent. Het is niet stil. En als er veel lawaai is om je heen en in je denken dan wordt het een stuk moeilijker om ons te horen.
Stilte is zo belangrijk voor ons allemaal om ook onze eigen ziel te gaan horen. Eigenlijk laten we ons toch door heel veel dingen afleiden op aarde. Het lichaam, je gevoelens en gedachten maar niet de stille stem van de ziel. Daar ligt eigenlijk alle informatie.
Bijzonder he hoe alles wat we doorgeven aan verschillende mensen ook weer met elkaar blijkt te kloppen. Ook goed om dit te beschrijven Bon. Veel mensen net zoals ik hebben altijd de behoefte tot bevestiging en bewijs. Daar is niets mis mee. “
Oke Pap, zal ik doen. Naast het feit dat ik schrijf zijn er veel meer mensen die jouw opvangen. Vaak blijkt het te kloppen dat we dezelfde soort informatie opschrijven op dezelfde tijd. Bijzonder ook dat jonge meisje van 7 in Australië die er van overtuigd was dat je geen transitietijd nodig hebt gehad. En dat wisten wij ook al omdat we je zo duidelijk hoorde. Bijzonder hoe Marlou en ik over hetzelfde schrijven. Mooi ook de persoonlijke boodschappen naar Mams. En veel mensen vertellen me dat ze opeens door jou hun eigen dierbaren beter kunnen horen. Bijzonder. Ook krijg ik prachtige mails en berichten van dankbaarheid en hoe goed het voelt dat we dit samen opschrijven Pap. En toen Mangalam die op zondag kwam en jou niet kent maar met allerlei feiten aankwam hoe je was, hoe je huwelijk was voorbestemd en hoe je bijna bij haar het stuur overnam in de auto. Nou heb je toch altijd een enorme obsessie gehad met auto’s en vrijheid.
“Ja dat komt omdat ik vrijheid zo belangrijk vindt. Nu realiseer ik me dat ik helemaal niet zo vrij was als mijn ziel echt wilde zijn. Vandaar mijn gebrom en boosheid als ik voelde dat mijn vrijheid werd beperkt.
Ik ervaar hier, waar alles mogelijk is, dat we veel kansen tijdens ons verblijf op aarde laten liggen. Nou zit er geen oordeel achter, dit gebeurt gewoon omdat we het moeilijk vinden om met angst om te gaan. We leren angst te vermijden, acties en gesprekken te vermijden waar we bang voor zijn. Hierdoor beperkt je jezelf in je eigen handelen. Gelukkig heb jij hier niet meer zo veel last van. Mooi hoe Marlou en meerderen uit de familie ook hierin wordt getriggerd. Heel goed. Gewoon leren.
Dus niet weglopen van angst maar juist aangaan. Dat word je op aarde niet geleerd. Ga je het aan en er door heen dan merk je vanzelf dat het een constructie was van je denken. Dat is namelijk wat angst is. Een constructie van je denken. Hoe meer je er aan denkt hoe groter het wordt he.”

Pap, ben niet ongedurig hoor maar vertel weer wat over waar je nu bent. Het zijn soms sluiers die je oplicht.”
“Goed, op dit moment zijn me met velen lichtwezens, mensen en goddelijke lichten bij elkaar. En als ik het heb over veel dan bedoel ik ook echt heel veel. Velen zijn op dit moment informatie naar de aarde aan het doorgeven. Grappig is dat als ik een vraag in gedachten heb ze deze direct opvangen en beantwoorden. Via een energie, een licht komt het in mijn hoofd in mijn bewustzijn en begrijp ik wat er wordt gezegd. Heerlijk hoor weer zoveel leren en bezig zijn. Ik vraag dan bijvoorbeeld wat de bedoeling is en hoe we de informatie zo zuiver mogelijk kunnen doorgeven. Zo zuiver mogelijk omdat jullie ook nog een filter van overtuigingen en verwachtingen in je denken hebben. Die werken soms mee en soms echt tegen. Daarnaast ben je ook beperkt in bewustzijn en het begrijpen van andere dimensies.
Er zijn oneindig veel gebieden en mogelijkheden hier. Veel heeft te maken hoe jouw eigen beeld was en is over het hiernamaals. Dat is ook vaak wat je als eerste ziet. Daarna is het belangrijk om je weer open te stellen. Onschuldig te worden en nieuwsgierig om je heen te kijken. Echt, want dan ga je nog meer zien.
Ik heb je al iets verteld over wat ik zie maar dat kan echt bij iedereen anders zijn. Zoals ik al zei: ontelbaar veel verschillende mogelijkheden. Bijna niet te begrijpen he?

Ik heb ook mijn licht opgestoken over healing. Dat zou ik vorige keer doen. Het zijn echt heldere lichtbundels die gestuurd kunnen worden en die het licht van de ziel kunnen versterken. In de ziel ontstaat dat het vermogen om weer beter te worden of het is niet de bedoeling omdat er iets anders achter ligt wat de ziel heeft besloten wat je met je denken niet kunt begrijpen. In ieder geval brengt het je ook verder naar liefde en overgave.
Het is wel heel mooi om te zien hoe jullie healing sturen naar mensen. Hoe lichtbundels van aandacht en liefde het hart van een ander verwarmt. Wij en velen hier doen dan graag mee en versterken jouw bundel van licht. Het is eigenlijk net alsof je de persoon lichter maakt. Hoe lichter je wordt hoe meer je in staat bent de lichtwereld te zien, voelen en ervaren.
Ik begrijp het wel, kijk naar hoe ik was, dat je zo bozig kan worden als het lichaam niet werkt. Je stort je in zorgen en frustratie. Maar via de overgave en de keuze voor liefde wordt de wereld van licht voelbaar. Het maakt het dragen van een lichamelijke ziekte of aftakeling zoveel meer dragelijker. Je aandacht wordt dan verplaatst naar je ziel. En de ziel is veel groter dan het lichaam en kan zich ook bewegen. Je ziel kan reizen door vele dimensies heen. Die kent ze namelijk al. Het denken en het oordeel hierover maakt het reizen moeilijk.
Oh ja en laat die varkens van mij ook maar gaan schrijven. Mooi om door een kinderbrein informatie door te geven. Zo speels en zo blij als dat gaat. “
Dag Bon,
Dag Pap en dank je. Ik word zo blij en voel altijd zo’n vreugde dit te mogen voelen.

Mooi stukje trouwens van een andere zus wat ik hieronder nog even erbij plaats over missen.
“Ja gemis kan soms moeilijk zijn. Dit is vooral als je niet in je liefdevolle zelf (ziel) zit. Wanneer je daar bent d.m.v. meditatie of gebed dan voel je meteen troost en liefde en genegenheid en valt het gemis weg. Het is een leegte die vooral van het lichamelijke komt. Je afgesloten voelen van een ander of in dit geval je familie. Dit is niet de werkelijkheid. In gedachten ben je bij elkaar en in energie ook. Er lopen energetische banden van sommige mensen naar anderen. Die zijn in het hart met elkaar verbonden. Dat ben jij ook.
Wanneer je in die energie gaat staan dan voel je het gemis niet omdat jullie ook echt verbonden zijn. Internet helpt wel maar ook weer niet omdat je dan alleen de lichamelijke acties ziet en niet de gevoelens en energieën overbrengt. Steeds vaker komen ook de gevoelens in beeld via dat medium maar dat heeft nog een lange weg te gaan.”

28 Augustus in de avond:
Wat staat toch in de weg van liefde, Pap?
“Wrok, boosheid, trots en zelfkritiek. Ik kan er over mee praten. Bij mij boosheid en zelfkritiek. Het heeft me een prachtige vrouw en kinderen gegeven die ik nu pas eigenlijk echt voel en de liefde voor jullie. Op aarde hebben we het altijd al over dit cliché. Dat we pas weten wat we hebben als we het missen of niet meer hebben. We zijn soms zo met ons zelf bezig dat we niet de liefde kunnen voelen. Ik kan nu zoveel liefde voor jullie voelen en ja Bon ik begrijp je emotie. Je weet het en toch zie je jezelf ook in deze valkuil stappen. Ik kan je alleen maar zeggen: wees lief voor jezelf, vergeef jezelf en breng je aandacht naar je liefde. Je hebt genoeg zoals we dat allemaal hebben maar dat wil niet zeggen dat we het aandacht geven om te ontdekken wat de diepte ervan is. We proeven iets aan het oppervlakte en dan lopen we door in het leven. Niet stil staan bij het wonder van liefde.
Zoals ik al eerder zei komt het allemaal neer op te weinig zelfliefde. Onder wrok, boosheid, trots en zelfkritiek ligt een tekort aan zelfliefde. En die liefde brengt je naar huis, in jezelf, bij de ander en naar de bron.
Ik kan alleen maar proberen om deze liefde die nu zonder enige begrenzing stroomt jullie te laten voelen. En ja toen jouw gids je vroeg te springen toen bedoelde hij ook echt te springen in de bron van liefde, zonder voorbehoud voor wie je dat dan ook voelt. Het is inderdaad de bron in jou waar je dan in springt.
Ik weet Bon dat je het kunt voelen, dat het je ontroert en dat je het altijd hebt gemist. Dit was jouw diepe verlangen als kind naar huis, dit thuis, waar ik nu ben. En weet je het is zo dichtbij. Het ligt in jou. Dit is wat zo velen van jullie voelen, het verlangen naar huis. Voel je het? Het is hier.
Pap alsjeblieft help me om dit te brengen in alledag…
Ja Bon en niet alleen bij jou. Dat zullen we zeker doen.
Pfff dank je Pap,

De berichten kun je blijven volgen op Inspiratie & Boodschappen op Facebook: klik hier.  Daarnaast voel ik hoe belangrijk het is zulke berichten te blijven verspreiden dus je bent van harte welkom deze berichten te delen.

Liefs Bonnie

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief