31 Januari

31 januari, 2016

Ha Pap,
Vertel…..

Wat wil je weten Bon, wat je niet al weet. Tot dit weten kun je een toegang krijgen als je stil bent en luistert met je hart en in je ziel.
Het is zo dichtbij en daardoor lijkt het zo ver weg. Omdat het denken dit niet snapt zal het altijd buiten zichzelf zoeken voor alle antwoorden terwijl het er al is, binnenin.

Mooi Pap, ik heb vragen. Allereerst die documentaire Cowspiracy over de veeteelt en vleesindustrie. Veel problemen zouden opgelost zijn zoals vervuiling, water te kort en hongersnoden als we eens ophouden met die grote hoeveelheden veeteelt, al die beesten die moeten eten zodat wij hen weer kunnen eten.
En direct komt dan ook weer die gedachte dat mensen het zo moeilijk vinden om te delen. Op zoveel gebieden. Hoe komt dat toch?

Ja Bon, dit hebben we besproken tijdens ons vorige gesprek en inderdaad is de documentaire daar ook op gericht. De vleesindustrie is gigantisch en zal niet zo snel gaan delen. Het gaat immers om geld en macht. En om het krankzinnige idee dat er tekort is op aarde. Als je bekijkt hoe de wereld er nu voorstaat dan zijn we inderdaad ver verwijderd van hoe ieder mens voelt in zijn of haar eigen hart hoe het zou kunnen zijn.
Dromen over het paradijs…zijn geen dromen maar herinneringen.
We weten het allemaal. Maar vergis je niet in de constante programmering op aarde over afgescheidenheid, tekort, angst en geld.
Goed dat wetende kun je veel doen door je gedachten allereerst te veranderen. Dan volgt vanzelf je gevoel en gedrag. Opnieuw zeg ik je: laat angst niet toe in je gedachtes.
Denk in liefde dan groeit liefde in je en zal je je gedragen vol liefde.

Ik ontdek hier toch enige recalcitrantheid bij me Pap, we kunnen er toch niet omheen wat een pestzooi we er van maken maar ook ik ben me bewust hoe vaak ik niet in liefde ben.

Dat wetende Bon, wat ga je er aan doen dan? Weer boos, verdrietig of je schuldig voelen? Zou dat de manier zijn? Wel de manier van je denken, je ego. Ja dat klopt. Maar denk je dat het je helpt?

Pff Pap, oké. Wat een strijdt af en toe in me. Ik vind me iets niet goed doen en kom dan in een neerwaartse spiraal van denken, dan voelen en vervolgend handelen. Toch zit hier ook vaak een schuldgevoel onder…bah, daar heb ik ook weer een oordeel over. Gaat lekker vandaag Pap. Had ook al de hele dag koppijn. Zal wel niet voor niets zijn.

Lieve Bon, ga even ademen, geef jezelf de ruimte om te zijn. De storm om je heen en in je…ontspan…………

Ik ben stil Pap, ik adem, ik hoor de wind langs het huis, ik ervaar de storm van negatieve gedachten in me ……en ik glimlach…
Jeetje Pap, ik ervaar plotseling hoeveel je jezelf aan kunt doen, en dat met één gedachte. Het is een regelrechte aanval. Apart zeg dat dit zo naar bovenkomt.

Dat is niet voor niets Bon, om jou en de lezers duidelijk te maken wat er gebeurt in je wanneer je je gedachten niet traint, in de positieve zin dan.

Net alsof jij dat kon Pap…

Helemaal niet Bon, en velen die hier komen zijn zich snel bewust van wat ze tijdens hun leven zichzelf hebben aangedaan door schuldgedachtes. Leuk dat je weer De Cursus in Wonderen gaat bestuderen, had ik eerder moeten doen. Daarin is het wel duidelijk he? Er bestaat geen schuld. Alleen maar in het denken. Laat Mam eens even opzoeken in de Oahspe wat er over schuld staat. Zul je zeker interessant vinden.
Goed om even terug te komen Bon, wat ga je er aan doen? Vechten, boos worden, jezelf voor je hoofd slaan (vandaar je hoofdpijn) of ga je lief doen en met compassie naar jezelf kijken en jezelf toespreken?

Ja als je het zo stelt Pap, dan toch maar het laatste. En ik zal de komende tijd me nog meer bewust zijn van mijn schuldgedachtes.
Ik word me erg bewust van hoe we inderdaad door onze gedachtes werelden kunnen creëren. Vond ik zo mooi die tekst van Tinto: Je kunt oneindige werelden creëren maar dat brengt je niet naar huis. Wat brengt je echt thuis Pap? Terwijl ik het vraag weet ik al wat je antwoordt.

Ja Bon, liefde in al haar facetten. Zoals ik al eerder zei Liefde = Waarheid = God = Liefde.
En dat is thuiskomen.

Zo mijn bui is over hihi….Dit is ook goed , je afstemmen op een andere frequentie en met jou of Tinto communiceren. Het brengt alles weer in perspectief.

Ja Bon, het brengt alles in het perspectief van liefde in plaats van angst. En inderdaad, het werkt uitstekend om stil te worden, te ademen en je af te stemmen op het hogere. Het verandert direct je uitzicht. Weet je nog? Ga de berg op en hou op met strijden met je schaduwen in het bos onderaan de berg. Het zijn slechts schaduwen.

Nou dit was een goeie Pap. Dus als het stormt: stil worden, afstemmen en de berg op lopen. Wat een prachtig uitzicht!

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief