23 Februari: de zeven inzichten

23 februari, 2016

Ha Pap, wat zijn nou de 7 belangrijkste inzichten die je hebt gekregen nu je daar bent.

Ha Bon, leuke vraag. Hier komen de antwoorden.
1.    Het leven gaat door. Dit wist ik al, maar op aarde heb je altijd die twijfel stem in je. Totdat je hier bent. Dan zie je hoe vaak die twijfel stem je heeft afgehouden van waarheid en van alles wat je al wist. De stem van angst, dat je het misschien toch verkeerd hebt. En daardoor proberen we te weinig op aarde want stel je voor dat…

2.    Dat angst dus in werkelijkheid niet bestaat maar gemaakt is in het denken. Wanneer je dit niet alleen beseft, maar ook daadwerkelijk kan beleven zal je merken dat angst niet langer een grip op je blijkt te hebben. Angst trekt je in een droom terwijl je leeft.
En we zijn op aarde om te leven, echt te leven. Niet een half leven maar diep te voelen wat je op aarde komt doen en wil neerzetten. Laat angst je niet weerhouden, wees moedig. Spijt ontstaat wanneer je niet hebt gedaan wat je graag wilde doen. Spijt ontstaat ook wanneer je handelt uit angst en niet uit liefde.

3.    Dat liefde altijd de leidraad mag zijn in je leven. Dit is een natuurlijk gevolg van het 2e inzicht. Je zult merken dat, wanneer angst jou niet langer beheerst maar dat jij angst beheerst dat er ongelofelijk veel ruimte komt in je leven voor liefde. En dan bedoel ik zelfliefde, liefde voor je familie en liefde voor iedereen en alles om je heen. Een schouwspel van liefdevolle manifestatie en vrijheid. Liefde is namelijk zonder angst en dus vrij, vreugdevol en omvat alles en iedereen. Of je nu bij elkaar bent of niet maakt voor liefde niet uit. Of je een eigen pad loopt en elkaar soms tegenkomt maakt voor liefde ook niet uit. En het maakt voor liefde ook niet uit of je liefde uitgaat naar meerdere mensen. Liefde kent het woord exclusief niet. Liefde is groots wanneer je zelfliefde kent. Liefde doet niet pijn alleen het gebrek aan liefde doet pijn.

4.    Hier bestaat geen schuld. Je wordt niet beoordeeld. Je krijgt geen straf. Je zal zelf naar jouw leven kijken en hierover liefde voelen. Wat je volgens jou goed deed, welk effect jouw handelen op anderen heeft gehad en hoeveel liefde je kon voelen. Hierin kan het heel anders lijken op aarde dan je denkt. Je bekijkt maar beoordeeld niet. Je besluit wel om iets anders te doen of misschien op aarde recht te zetten. Ook kun je een familielid helpen, of spijt betuigen. Soms wanneer je op aarde zo was afgeleid door angst en je je geliefden hebt pijn gedaan neem je aan deze kant de tijd om dat recht te zetten. Wel voelen we wanneer we worden vergeven…dat is vrijheid en liefde van de hoogste orde.

5.    We zijn jullie niet vergeten en proberen contact te maken. We missen jullie niet. We voelen wel ongelofelijk veel liefde voor jullie en daardoor blijft de verbinding. We proberen je te troosten en je te laten voelen waar we zijn. Soms voel je juist na ons overlijden een intense rust en zachtheid. Dat zijn wij. Soms onverklaarbaar, hoor je ons liedje, komt een vogel dichtbij, gaan de lichten in je huis te keer of landt een vlinder op je hand…dat allemaal zijn wij. Om je bewust te maken dat we er nog steeds zijn, in een andere vorm maar we nog steeds een onderdeel uitmaken van je leven. Oh ja en het is echt mogelijk voor iedereen op aarde om ons te voelen en te horen. Liefde is een brug die boven iedere aardse vorm van communicatie staat. Hoe meer je dat activeert in jou, hoe meer je je geliefden voelt. Het is geen fantasie wat je voelt.

6.    Dat we als mens veel meer scheppen dan we ons bewust zijn. Dagelijks scheppen we als mens. Eeuwen scheppen we als mens. Lang geleden, in het heden en in de toekomst scheppen we werelden. Werelden van overtuigingen, leefwijzen en denkbeelden. Samen scheppen we en alleen scheppen we. We scheppen onbewust en bewust, met angst of in liefde. Alles in jouw laat zich zien in je buitenwereld. Velen keuzes zijn er al gemaakt en dagelijks maak je nieuwe. Wordt bewust hiervan, van jouw scheppingskracht. Zo maken we allen een scheppingsverhaal met de kracht van verbeelding.

7.    Dat er intens van je gehouden wordt. Toen ik overging naar deze wereld werd ik me intens bewust van hoeveel er van je gehouden wordt. Wat een heerlijke balsem is dat. Al je onzekerheden en onzinnigheden vallen hierdoor van je af. Ik heb nog nooit gezien hoe helend liefde kan zijn totdat ik hier kwam. Dan heb je geen ziekenhuis meer nodig. Voel je je alleen op de aarde? Dat is in je denken want je bent nooit alleen. Er zijn zovele mensen, engelen, geliefden, goden en lichtwezens die liefde naar je sturen, ieder moment weer. Het is het licht wat je omringt. Neem de tijd om dit te gaan ervaren.

Zo Bon, wat vind je ervan?
Fijn Pap en ik wens en hoop dat we allemaal dit diepe besef mogen gaan beseffen. Het liefst nu we hier zijn op aarde. Het zal ongetwijfeld ook weer vragen geven maar ik kan wel voelen dat dit klopt.

Ja Bon, en soms komen de vragen weer omdat je twijfelstem graag iets in hokjes wil duwen en wil oordelen. Niet erg alleen soms zo zonde van je tijd.
Wees moedig Bon. 

Dank je Pap, dat geeft tranen in mijn ogen. Het is zo fijn om die liefde te mogen voelen alhoewel ik me bewust ben van het feit dat ik slechts een klein fragment van het geheel voel. En ik wil moedig zijn om me steeds bewuster te zijn van mijn angsten, dat ik er niet aan voorbij loop maar me bewust ben wanneer ik mijn hart niet volg maar het pad volg van een ander of van de maatschappelijke beelden. Ik zal moedig zijn Pap.

En alles wat je geeft is ook eigenlijk niet nieuw.

Dat klopt Bon, het raakt je herinnering. Daarom is het niet nieuw. 

Dank je Pap.

Deze berichten kun je met liefde delen.
Volg op fb: https://www.facebook.com/Inspiratie-boodschappen-uit-de-on…/
Volg in het Engels: https://www.facebook.com/Mediumship-Spirit-Messages-338335…/
www.bonniebessem.com
copyright 2016

Over Bonnie Bessem

Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur, medium en levenscounselor. Bonnie schrijft om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor Bonnie’s nieuwsbrief